CO·VA
A una casa, la llar és un lloc segur i acollidor on la llum del sol es filtra a través de les finestres, il·luminant cada racó. Tot i això, en una cova, s’experimenta la foscor i la incertesa, ja que la llum del sol queda atrapada a l’entrada, deixant al descobert només el que es troba al seu interior.
Tot i que una casa representa l’estabilitat i la comoditat, pot ser fàcil sentir-s’hi atrapat, limitat per les responsabilitats i les expectatives socials. D’altra banda, encara que una cova pot semblar un lloc inhòspit i claustrofòbic, també pot proporcionar una sensació de llibertat i aventura en explorar allò desconegut.
Així, la paradoxa entre “casa” i “cova” rau en la dicotomia entre seguretat i llibertat, confort i exploració, i com ambdós conceptes poden coexistir en la nostra percepció i experiència.
ARQUITECTES EN MALLORCA
FERRAN COMAS
Arquitecte per l’escola Politècnica de Catalunya (Barcelona-UPC) l’any 2015.
Treballant en el meu petit despatx i col·laborant amb companys arquitectes a Mallorca des del principi de la carrera meva profesional en obres de reforma d’habitatges, locals i obra nova residencial unifamiliar i plurifamiliar
MARC VALLS
Arquitecte per l’escola d’Arquitectura de Reus (EAR) l’any 2016. Vaig poder gaudir del programa Erasmus durant un any a l’est d’Europa, a l’escola Politechnika Lubelska (Lublin – Polonia).
Vaig començar la carrera professional treballant a camps desconeguts com arquitectura industrial per posteriormente col·laborar a diferents estudis d’arquitectura de l’illa, treballant sobretot l’àmbit residencial.
Amics des de l'infància visquent experiències paral·leles però en diferents camins, ens ajuntem per compartir sinergies i diferentes formes de veure l’arquitectura.